Links

Schaduw aanbrengen op de foto en tekst - Photoshop tips en tutorials.

Schaduw aanbrengen op de foto en tekst

Geplaatst op: 10-01-2009 - 3 reacties

Hoe breng ik een schaduw aan?

Zoals eerder besproken in de tip Foto uitknippen van de achtergrond, kan je een object uitknippen vanuit de foto. Om een schaduw aan te brengen om het object heen (zodat deze uit de foto springt), selecteer je de laag waar het object zicht bevindt en ga je naar "Layer > Layer style > Drop shadow" ( "Laag > Laag style > Schaduw" ) . Deze optie bied de mogelijkheid om een schaduw toe te voegen aan het object waarvan de layer (laag) is geselecteerd.


Selecteren van de optie schaduw


Je kan bij bij de opties Opacity aangeven hoe hard de schaduw moet zijn. Verder kan je met de opties Angle ( hoek ) , Distance ( afstand ) , Spread ( verspreiden ) en Size ( grootte ) aangeven wat de hoek van de schaduw moet zijn, wat de afstand moet zijn van de schaduw, hoe groot de verspreiding moet zijn van de schaduw en uit eindelijk de grootte van de schaduw. Je moet zelf een combinatie maken die je zelf het mooiste vind.


Schaduw opties


Uiteindelijk heb je dan dus een schaduw! Dit kan je op elke soort laag toepassen, of het nou een gedeelte van een foto is of een stuk tekst, het maakt niet uit. Overal kan je een schaduw toepassen. Let wel op dat als je op meerdere lagen een schaduw toepast deze op alle lagen de zelfde richting qua schaduw heeft. Dit valt niet aan te passen (allemaal verschillende richting is onmogelijk).


Voorbeeld foto


Aanvullingen of commentaar is altijd welkom.

Terug naar overzicht

3 reacties

Nooit gedacht dat het eigenlijk zo simpel was!

Geplaatst door: Rene op: 23-01-2009


http://www.photoshop-tutorials.be/Photoshop-Tutorials/Photoshop-Effecten/Schaduw-maken-met-photoshop.htm

Geplaatst door: prof op: 26-02-2010


De informatie is zo helder en easy.Like het. :)

Geplaatst door: clipping path op: 04-03-2010