Links

Natuurfotografie - Digitale fotografie tips

Natuurfotografie

Geplaatst op: 10-03-2009 - 4 reacties

Wat is natuurfotografie?

Zoals het woord al beschrijft, ben je met fotografie in de natuur bezig. Vroeger in de jaren 70 was het bijna onmogelijk om voor de doorsnee fotograaf deel te nemen aan natuurfotografie . Dit omdat een flinke telelens toen bijna niet te betalen was. Gelukkig is tegenwoordig een telelens wel betaalbaar geworden en daarom is het aantal natuurfotografen erg toegenomen.

 

Een vogel op de gevoelige plaat genomen.

Wees voorzichtig

Bij het uitoefenen van natuurfotografie mag zowel het leven als de levenswijze van dieren en planten niet geschonden worden. Kennis van natuurbehoud en ecologie is daarom een vereiste.

Planten en dieren worden in hun natuurlijk milieu gefotografeerd, daar waar die vrij en spontaan voorkomen. Het plukken van planten of het vangen van dieren voor fotografische doeleinden is uitgesloten. Er is alleen sprake van natuurfotografie als het onderwerp vrij en spontaan op de foto komt. Bij het fotograferen zal men zo min mogelijk in bestaande toestanden ingrijpen en er in ieder geval op letten dat daarbij de natuurlijke bescherming van planten en dieren bewaard blijft.

Natuurfotografie op zijn best.

Toegankelijkheid

Waar je op moet letten is dat wanneer je denkt een mooie omgeving te hebben gevonden, dan eerst uit te zoeken of je het stuk natuur wel mag betreden! Niet alles is zomaar toegankelijk. Zoals op elk fora wordt aangegeven en hierboven eigenlijk al wordt beschreven is dat je de natuur met rust moet laten en zijn gang moet kunnen laten gaan. Verstoor dit dus niet!

Verder moet je veel geduld hebben! Neem er dus de tijd voor, bijvoorbeeld een hele dag. Je kan dan ongestoord ergens gaan zitten en je momenten afwachten.

 

Uitrusting

Als uitrusting is een flinke telelens (100-400mm) een must. Tevens is een statief aan te raden, houd er rekening mee bij het kiezen van een statief dat zo'n flinke telelens ook wat weegt. Kies daarom voor een statief die flink wat gewicht kan hebben (reken inclusief de body).

Canon 100-400mm.

Terug naar overzicht


4 reacties

bedankt voor alle informatie

Geplaatst door: mmmmmmmm op: 10-04-2010


het was een grapje ik heb er niks aan
hihihihihihihihihihihi

Geplaatst door: mmmmmmmm op: 10-04-2010


hallo,ik heb een Canon 550d gekocht,, past zo een telezoom lens100-400 zoals hierboven op de foto staat op mijn 550d ? omdat ik begrijp niet goed met EF-S lenzen en EF,, van Canon. Ik wil later naar een full-frame, dus betere een betere lens ,,nu kopen? maar past dat op 550d? mvg

Geplaatst door: Cezar op: 30-09-2011


Bedankt voor je info, wat een mooie foto`s trouwens. Zelf gemaakt?

Geplaatst door: Dagmar op: 28-12-2011