Links

Statief - Digitale fotografie tips

Statief

Geplaatst op: 21-01-2009 - 1 reactie

Statief

Velbon 660 camera statief

Een statief is echt een uitkomst bij bijvoorbeeld telefotografie. Het zorgt ervoor dat je geen trillingen hebt en dus een scherpe foto kan maken.

Je hebt verschillende statieven zoals een monopod ( 1 poot ) en een tripod ( 3 poten).

Monopod

Een monopod statief is erg handig als je er veel mee moet lopen, als je bijvoorbeeld in een dierentuin bent en stabiliteit nodig hebt bij foto's nemen.

Tripod

Een tripod is meer een statief dat je helemaal neerzet en niet zelf in evenwicht houdt zoals een monopod. Denk eraan bij het kiezen van een tripod dat je bijvoorbeeld een versteviging hebt tussen de poten. Verder heb je als optie om een afneembare kop te nemen. Zo kan je snel even met de hand schieten en hem binnen enkele seconden weer op de tripod zetten.

Verder kan de tripod nog uitgebreider zijn zoals een kop die je bijvoorbeeld in een 90 graden hoek kan zetten. Of de kop los van de tripod per wiel een stuk omhoog kan draaien voor als je net niet de juiste hoogte hebt bereikt.

Afmetingen

Wat ook niet erg onbelangrijk is, is de maximale hoogte die de pod aan kan en het maximale camera gewicht! Vergis je hier niet in, want een camera met batterijgrip en een flinke lens kan zo een paar kilo wegen!

Kijk dus goed bij het kiezen van een pod welke opties je wilt gaan gebruiken en maak gebaseerd daarop je keuze.

Terug naar overzicht


1 reactie

Hoi,

Kort en krachtig!

Maar ik denk dat hier nog veel meer over te vertellen is en zeker ook over de afneembarekop daar heb je heel veel keus in.

Geplaatst door: Ron op: 05-02-2009