Links

Camera tas - Digitale fotografie tips

Camera tas

Geplaatst op: 20-01-2009 - 3 reacties

Camera tas

Lowepro 180EX camera tas

Een goede camera tas is echt een must! Houd er bij een tas rekening mee dat je denkt aan de toekomst. Hiermee wordt bedoeld dat je wellicht in de toekomst meerdere lenzen gaat kopen.

Opberg ruimtes

Zorg er dus voor dat je meerdere opbergruimtes hebt voor verschillende lenzen. Zodat als je meer lenzen koopt, je niet direct een andere tas hoeft te kopen.

Waterafstotend

Wat ook erg handig is, is of hij water afstotend is. De meeste tassen van Lowepro zijn water afstotend. Erg handig voor als je onverwacht een regenbui krijgt, dan weet je zeker dat alles binnenin droog blijft.

Wat voor soort tas?

Verder moet je je altijd afvragen of je de tas vaak en lang gaat dragen. Is het meer een vervoersmiddel en haal je bij aankomst alles uit je tas? (denk aan een studio). Als je een schoudertas neemt die best groot is, kunnen daar natuurlijk veel spullen in. Je moet echter rekening houden met de duur van het lopen. Zo'n tas kan een pijnlijke schouder opleveren na een tijd.

Mocht je de spullen lang bij je willen of moeten dragen, dan kan je het beste een rug of heup tas nemen. Dat scheelt enorm met het meedragen.

Terug naar overzicht


3 reacties

Ik heb de Lowepro 180EX. Super fijne tas, alleen wanneer je veel lenzen in deze tas hebt en je moet er een tijdje mee lopen dan krijg je zoals hierboven staat beschreven last van je schouder.

Ik kan er dus niet al te lang mee rondlopen. Ik heb dan wel 4 lenzen en een externe flitser in deze tas zitten inclusief camera. Dus ruimte genoeg.

Geplaatst door: John op: 30-01-2009


Vind het wel grappig dat ze voor de

Geplaatst door: Jen op: 17-02-2011


De helft van mn reactie is weg?

Dan nog maar eens zo:
Voor de nex5 ( http://www.sony.nl/hub/nex-compact-cameras ) raden ze gek genoeg een minitasje aan (http://www.sony.nl/product/dsa-cases---straps/lcs-emc), terwijl je dan nergens ruimte voor hebt lijkt me, behalve een pannekoeklens...

Ik ga idd kijken voor een rugtasje denk ik!

(En als mn reactie nu weer half getoond wordt geef ik het op :P)

Geplaatst door: Jen op: 17-02-2011