Links

Geheugen, compactflash of SD - Digitale fotografie tips

Geheugen, compactflash of SD

Geplaatst op: 18-01-2009 - 5 reacties

Geheugen, compactflash of SD

Geheugen

Het is altijd handig om net als bij een extra batterij, een extra geheugenkaart te kopen. Hoe groot moet je geheugenkaart zijn? Dat is natuurlijk afhankelijk in welk formaat je foto's gaat nemen.

Als je bijvoorbeeld alles opslaat in RAW formaat dan is een 4G kaart wel erg handig, want daar kan je ongeveer 300 foto's mee maken op de hoogste resolutie.

Snelheid

In principe maakt het wel uit welke geheugenkaart je neemt i.v.m. de wegschrijfsnelheid. Zorg ervoor dat je kaart minimaal ongeveer 9Mb per seconde weg kan schrijven. Hierdoor zal je niet veel vertraging merken als je een paar foto's achter elkaar maakt. Je hebt bijvoorbeeld van Sandisk de Ultra II en Extreme III uitvoeringen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende grootte en verschillende uitvoeringen .Voorbeelden zijn Compact flash of Scandisk. De Ultra II voldoet qua snelheid voldoende bij deze kaarten.

Het is handig om rekening te houden met het feit dat geheugenkaarten kunnen vastlopen. Het is dan mogelijk dat je alle foto's kwijt bent. Daarom is het altijd verstandig om meerdere kaarten te gebruiken of de foto's te kopieren naar een laptop.

Terug naar overzicht


5 reacties

Hou er ook rekening mee dat geheugenkaarten kunnen crashen. Je bent dan wellicht alle foto`s kwijt. Het is dus verstandig om tijdens vakanties enz. meerdere kaarten te gebruiken of de foto`s vaak van de kaart te kopieren naar bijvoorbeeld een image tank of laptop.

Geplaatst door: BlackMagic op: 04-02-2009


Bedankt voor de handige tip BlackMagic!

Geplaatst door: Raymond op: 04-02-2009


Wat een onzin titel: CF of Sandisk. Je kiest een merk: Sandisk, Lexar of Kingston en dan heb je per merk weer alle typen beschikbaar CF, SD enz.

Geplaatst door: H. Janssen op: 10-02-2009


Beste H. Janssen,

Dit moet inderdaad Compactflash of SD zijn. Ik zal het corrigeren. Voor de rest valt de onzin titel wel mee het hoofd gedeelte gaat over geheugen.

Groeten,

Raymond

Geplaatst door: Raymond op: 10-02-2009


Foto\`s die per ongeluk van de SD-kaart zijn gewist, kunnen weer terug gehaald worden via de gratis tool Recuva. Downloaden kan via de volende URL: http://www.piriform.com/recuva

Geplaatst door: Peter op: 11-03-2010