Links

Batterijen en batterijgrip - Digitale fotografie tips

Batterijen en batterijgrip

Geplaatst op: 15-01-2009 - 3 reacties

Batterijen

Canon batterijengrip

Het is aanbevolen om een extra batterij te kopen bij de camera. Als de batterij leeg is tijdens het foto's maken, kun je meteen niet meer verder. Dit kan erg storend zijn.

Er zijn merkloze batterijen op de markt. die even goed zijn als de merkbatterijen, maar wel de helft goedkoper.

Batterijgrip

Wanneer je vindt dat je grip tekort komt op de camera, dan kan je is overwegen om een batterijgrip aan te schaffen. Dit is echt een wereld van verschil. Je hebt vele malen een betere grip (als je vrij grote handen hebt). Dit resulteert meestal in een stabielere grip waardoor je betere foto's kunt maken. Het is echt een aanrader.

In je fototoestel kunnen 2 vaste batterijen of 4 AA batterijen. Hiermee kan je heel lang foto's maken.

Terug naar overzicht


3 reacties

Er gaan in de grip 6 AA batterijen
Voordeel: ze zijn overal te koop !!!
Nadeel: Normale batterijen zijn VLUG LEEG !!!

Geplaatst door: baudewijn op: 14-02-2010


In plaats van 6 gewone batterijen zijn ook oplaadbare batterijen mogelijk. Deze hebben tegenwoordig een capaciteit van >2500 mAh, wat in totaal ver boven de gewone accu`s komt.
Denk hier alleen wel even aan het gewicht.

Voor Canon geld dat hun eigen merk grip 2 accu`s kan bevatten, maar dit is niet noodzakelijk. Dit is uit gewichts overweging en uit besef van hoe lang je nog verder kan met je batterijen eventueel van belang.

Als laatste geld dat de Canon grip extra knoppen bevat zodat je bij het kantelen van je camera je arm niet hoeft in te draaien en dus vrij ontspannen kunt houden.
Dit geld niet altijd voor batterij-grippen die bedoelt zijn voor Canon, maar van een ander merk zijn.

Geplaatst door: Menno op: 26-02-2010


Een grip is, afhankelijk van de omstandigheden, een goede aanvulling; lang niet altijd handig als je gaat denken in termen van gewicht. Een grip met 6 batterijen weegt heel wat. Als het echt niet noodzakelijk is, steek dan de reservebatterij lekker in je binnenzak; blijft die ook goed op temperatuur, hetgeen het vermogen ten goede komt

Geplaatst door: Joop van Leeuwen op: 12-12-2011